Steinsson: "Ik zit pas op 70% van mijn kunnen"

13 maart 2006, 08:00

Dankzij een zwaarbevochten overwinning op Willem II doet AZ na dit weekend weer helemaal mee in de strijd om de tweede plaats. Eén van de uitblinkers aan de kant van AZ was rechtsback Gretar Steinsson, die een doelpunt en een assist voor zijn rekening nam. FCUpdate.nl sprak met de IJslander, die sinds naar komst naar Alkmaar een opvallende ontwikkeling doormaakt. "Bij AZ speel ik voor het eerst in mijn leven écht voetbal."

Toen AZ op 31 augustus 2005 bekend maakte dat het Gretar Steinsson gecontracteerd had, fronste menigeen even zijn wenkbrauwen. Zou deze IJslander van Young Boys Bern nou werkelijk een versterking zijn voor de Alkmaarders? In recordtempo is Steinsson er echter in geslaagd om al zijn critici de mond te snoeren. Na twee weken debuteerde hij al in de basis en binnen een paar maanden had AZ genoeg gezien. De club brak het contract van Steinsson open, waardoor hij nog tot medio 2011 onder contract staat. De rechtsback heeft zijn plekje dan ook gevonden in de selectie van Louis van Gaal.

"Ik moet eerst fatsoenlijk leren voetballen", zegt Steinsson. "Ik ben pas anderhalf jaar geleden begonnen met profvoetbal en ben tot dit seizoen nooit op professionele wijze tactisch en technisch getraind. Als je pas zo kort serieus voetbalt, heb je nog veel te leren. Ik ben pas 24, ik kan nog een veel betere voetballer worden."

gudjonsson leicester

gudjonsson leicester

"Joey wil hier weer lekker voetballen", weet Steinsson. "AZ is daarvoor de perfecte club. We spelen technisch goed voetbal en hebben Louis van Gaal. Dat zegt eigenlijk al genoeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen