FA-voorzitter legt functie neer na commotie

16 mei 2010, 23:59   Bijgewerkt: 17 mei 2010, 00:11

David Triesman heeft zijn ontslag ingediend als preses van de Engelse voetbalbond FA. De beleidsbepaler bewees zondag de Engelse kandidatuur voor de organisatie van het WK in 2018 of 2022 een slechte dienst door te stellen dat Spanje en Rusland gaan proberen arbiters op het komende WK in Zuid-Afrika om te kopen.

De Engelse krant Mail on Sunday publiceerde zondag delen van een in het geheim opgenomen gesprek van Triesman met een voormalige ondergeschikte. Daarin zou hij hebben gezegd dat Rusland Spanje wil helpen bij het omkopen van arbiters als de Spanjaarden zouden afzien van de WK-kandidatuur voor 2018.

Triesman schrok zo van alle ontstane commotie dat hij opstapte bij de FA. Daarnaast wil hij de bidcommissie voor het WK 2018 niet meer leiden. Engeland is één van de concurrenten van Nederland en België in de strijd om de huisvesting van de mondiale titelstrijd in 2018 of 2022. Ook Spanje/Portugal, Australië, de Verenigde Staten en Rusland gaan een gooi doen naar de organisatie van één van beide WK’s.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen