Transfer El Hamdaoui naar Ajax eindelijk rond

30 juli 2010, 13:50   Bijgewerkt: 30 juli 2010, 14:38

Het heeft een week geduurd, maar de soap rond Mounir el Hamdaoui is eindelijk ten einde. De Marokkaanse aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij Ajax. Hij is afkomstig van AZ, dat naar verluidt zo'n vier miljoen euro voor hem ontvangt. El Hamdaoui is de eerste aankoop van Ajax deze zomer.

Bijna een week geleden bereikte Ajax met AZ al overeenstemming over de komst van El Hamdaoui, maar daarna leek de deal af te ketsen op de persoonlijke eisen van de aanvaller. De zaak bevond zich enkele dagen in een soort impasse, maar uiteindelijk hebben beide partijen toch een akkoord weten te bereiken. De 26-jarige El Hamdaoui kan zaterdag, in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen landskampioen FC Twente, mogelijk al zijn debuut maken voor de Amsterdamse club.

El Hamdaoui is een goede bekende van Ajax-trainer Martin Jol, want het duo werkte eerder samen bij Tottenham Hotspur. Na zijn avontuur in Engeland werd de spits door Willem II terug naar Nederland gehaald. Na één seizoen in Tilburg vertrok hij naar AZ, waarvoor hij in 81 competitieduels vijftig goals maakte. In het seizoen 2008/ 2009, het kampioensjaar van AZ, was hij met 23 goals topscorer van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen