Sensationele zege levert Braga CL-debuut op

24 augustus 2010, 22:39   Bijgewerkt: 24 augustus 2010, 23:31

Net als FC Twente mag ook Sporting Braga voor de eerste keer in de clubhistorie zijn kunsten op het allerhoogste niveau in het Europese voetbal laten zien. De nummer twee van Portugal plaatste zich dinsdag met een bijzonder knappe 4-3 overwinning bij Sevilla FC voor de 2010/2011-editie van de Champions League.

Braga legde de basis voor de kwalificatie vorige week in eigen huis. Daar waren de Portugezen met 1-0 de baas over tweevoudig UEFA Cup-winnaar Sevilla. Door een doelpunt van Matheus (0-1) was de buit dinsdag na een half uur zo goed als binnen voor de Arsenalisten. Lima maakte na bijna een uur aan alle onzekerheid een einde met de 0-2. Kort daarna verkleinde Luis Fabiano de achterstand van Sevilla tot 1-2, maar de Andalusiërs moesten er in totaal vier maken om zich te verzekeren van een ticket voor het miljoenenbal. Dat bleek een te grote opgave voor de Spanjaarden.

Het was Braga dat er wél vier maakte. Navas maakte in de 84ste minuut nog gelijk, maar daarna voerde Lima met twee treffers de score op tot 2-4. De 3-4 van Kanouté die daarop volgde, was slechts een schrale troost voor de Sevilla-supporters.

Ook FC Basel zien we terug in de groepsfase. Marco Streller en Alexander Frei (2) hielpen de Zwitsers dinsdag aan een 3-0 zege bij FC Sheriff. Het eerste duel had de roodblauwe brigade vorige week op eigen veld met 1-0 naar haar hand gezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen