De Jong: "Snel goede gevoel terugkrijgen"

24 november 2010, 00:23

Het is dat de bekerwedstrijd tegen BV Veendam er nog tussen zat, anders was de balans van Ajax over de afgelopen weken helemáál triest geweest. Afgezien van dat duel speelde Ajax in november namelijk vijf duels, waarvan er vier verloren werden. Alleen thuis tegen PSV pakte de ploeg een puntje. Een trieste balans, vindt ook Siem de Jong. "We moeten hier als team bovenop komen", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Ajax verliest niet alleen veel, het scoort ook niet. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen VVV Venlo en als die wedstrijd ook op een deceptie uitloopt, is de crisis compleet. De Jong blijft echter positief. "Hopelijk winnen we daar en scoren we een paar keer, zodat het goede gevoel terug kan komen. Het is belangrijk dat we snel dat gevoel terugkrijgen. Of VVV een ideale tegenstander daarvoor is? Nou, dat zal zondag blijken. Maar het is wel prettig dat we geen heel zware uitwedstrijd hebben, ja."

"We moeten als team er bovenop komen", vervolgt De Jong, die zich tegen Real Madrid (0-4) vooral machteloos voelde. "We waren duidelijk minder. In het begin hielden we nog redelijk stand, maar in balbezit waren we slordig. We leden continu balverlies, waardoor Real kon overnemen. In dat soort situaties zijn ze levensgevaarlijk. Bovendien hadden we pech dat Real vlak voor rust, door een schot van afstand, op 0-2 kwam. Als je 0-2 achter staat tegen zo'n ploeg, wordt het moeilijk."

De tactiek van Ajax wekte wat verbazing, want tegen het sterke Real koos coach Martin Jol voor drie pure aanvallers en een offensief middenveld met Siem de Jong, Eyong Enoh en Urby Emanuelson. "Achteraf kan je misschien zeggen dat we te aanvallend gespeeld hebben", geeft De Jong toe. "Maar dat kwam vooral omdat we dus te snel balverlies leden. In balbezit deden we het niet goed. Bovendien was de afspraak dat de vleugelaanvallers mee zouden verdedigen en dat gebeurde niet altijd."

Geluk bij een ongeluk voor Ajax was dat AC Milan drie punten pakte bij AJ Auxerre. Hierdoor blijft Ajax, ondanks de forse nederlaag, derde in de groep. "Tsja, achteraf moeten we inderdaad blij zijn met de winst van Milan", weet De Jong. "Voor het duel met Real hoopten we nog stiekem op plek twee in de groep, nu moeten we hopen dat we derde blijven. We moeten proberen nu punten te pakken bij Milan, zodat we niet afhankelijk zijn van het resultaat van Auxerre. Dat is best mogelijk, want Milan is een heel andere ploeg dan Real. Het voetbal van Milan zou ons beter moeten liggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen