Molenaar: "Ajax-leiding stak kop in het zand"

Ger
16 december 2010, 14:42

Met de entree van oud-spelers Keje Molenaar, Aron Winter, Peter Boeve, Barry Hulshoff, Dick Schoenaker, Co Meijer en voormalig jeugdtrainer Dirk Groot kreeg de ledenraad van Ajax deze week een nieuw gezicht. De zeven kandidaten werden door Johan Cruijff naar voren geschoven. Molenaar (52) wordt gezien als het gezicht van de 'nieuwe groep'.

De voormalig verdediger stelt dat de verkiezing een overwinning is voor het voetbal. "Niet bij de leiding, wel bij de leden. Er waren meer leden dan ooit. Dat zegt een hoop", zegt hij in het AD. "Dat 'ouwe lullen' zoals wij niet zomaar iets roepen. En dat iedereen bij Ajax niet de kop in het zand kan steken, zoals de laatste maanden door de leiding wel is gebeurd. De ledenraad vertegenwoordigt de hele vereniging. De leden hebben dus de macht. De leiding kan daar niet voor weglopen."

"De koers bij Ajax moet worden bijgesteld. Met de focus op het voetbal. Wat dat betreft kan het 'rapport Coronel' definitief uit de la. Directeur Rik van den Boog haalde veel punten uit het rapport aan die verbeterd zijn, maar hij vergat twee essentiële: dat een trainer wat betreft het technische beleid nooit meer carte blanche mag krijgen en dat er nooit meer 35 spelers aangetrokken worden die in twee, drie jaar tijd geen verbetering zijn voor de toekomst. Dan kom je vanzelf uit op een tekort van 23 miljoen euro."

Molenaar ziet zijn positie in de ledenraad niet als een opstap naar een bestuursfunctie. "Ik ben niet zo ambitieus en plak niet aan het pluche. Ik vind het leuk om een club te sturen, zeker als dat Ajax is. Ik heb een mooie tijd gehad bij Ajax. Vanuit mijn achtergrond (Molenaar is oud-voetballer én advocaat, red.) wil ik er graag bij betrokken zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen