Ajax bouwt op De Boer: contract tot 2014

Koen Freriks
3 januari 2011, 20:08   Bijgewerkt: 3 januari 2011, 20:34

Ajax heeft het volste vertrouwen in Frank de Boer. De Amsterdamse club meldt maandag dat de hoofdtrainer tot medio 2014 is vastgelegd. De Boer nam eerder al de taken over van de opgestapte Martin Jol. Danny Blind en Hennie Spijkerman, die overkomt van Ajax Cape Town, zullen de oud-international assisteren. 

De aanstelling van De Boer past volledig in de nieuwe plannen van de hoofdstedelingen. Door de op papier onzichtbare, maar in Amsterdam zeker voelbare komst van Johan Cruijff zal Ajax in de toekomst weer meer worden bestuurd door echte clubmensen. De 'nummer 14' adviseerde eerder al publiekelijk dat De Boer gewoon het vertrouwen moest krijgen.

de boer

de boer

Daar had de clubleiding bovendien ook alle reden toe. Met De Boer op de bank speelt Ajax weer overtuigend en boekt het aansprekende resultaten, zoals de overwinning in de Champions League tegen AC Milan (0-2). Daarnaast wordt het in Amsterdam als een groot voordeel gezien dat de nieuwe hoofdtrainer de club uitstekend kent. 

De 40-jarige De Boer was zelf als speler vanaf de B-junioren actief bij Ajax. Hij kwam elf seizoenen uit voor het eerste elftal. Daarin speelde hij ruim 400 officiële wedstrijden. De linksbenige verdediger won met Ajax vijf Nederlandse titels, twee KNVB-bekers, Super Cup, Champions League, wereldbeker en de UEFA-cup.

In 1999 vertrok De Boer naar het buitenland, waar hij achtereenvolgens speelde voor FC Barcelona, Glasgow Rangers, Galatasaray en Al-Rayyan. De Boer, die in 2007 het diploma coach betaald voetbal haalde, kwam in totaal 112 keer uit voor het Nederlands elftal. De oud-international begon zijn carrière als trainer bij de Ajax-jeugd. Tijdens het WK van 2010 assisteerde hij bij Oranje bondscoach Bert van Marwijk.

De oude functie van De Boer, trainer van de Ajax A1, zal vermoedelijk worden overgenomen door Dennis Berkgamp, die nu nog de junioren van de D2 traint.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen