Jol doet boekje open over vertek bij Ajax en Kesler

14 januari 2011, 22:28   Bijgewerkt: 15 januari 2011, 02:14

Martin Jol was vrijdag aanwezig bij de lancering van het Sport 1 Voetbalmagazine. Aldaar keek de 54-jarige oefenmeester terug op zijn tijd bij Ajax. Met betrekking tot zijn functioneren als trainer van de Amsterdammers werd duidelijk dat Jol zichzelf weinig verwijten maakt. Voorts haalde de voormalige trainer van onder meer Hamburger SV en Tottenham Hotspur flink uit naar oud-directeur van de KNVB Henk Kesler en diende hij ook Ronald de Boer van repliek.

"Ik had het niet beter kunnen doen", is Jol van mening over zijn periode bij Ajax. "Ik denk dat het uiteindelijk voor iedereen het beste is geweest dat ik ben opgestapt. Nu kunnen bepaalde mensen op hun plek blijven zitten, die anders zeker onder druk waren komen staan", verwoordde hij de gevolgen van zijn vertrek cryptisch tegenover Sport 1.

In het kerstnummer van Voetbal International dichtte voormalig directeur betaald voetbal Henk Kesler de opgestapte trainer toe geen normen en waarden te hebben en gaf hij aan trots te zijn op het feit dat hij de jarenlange roep heeft weerstaan om Jol bondscoach te maken. "Jammer dat er perscommuniqués moeten worden uitgegeven dat ik nooit trainer van Oranje zal worden. Wie zegt dat ik dat wil?", toont de Scheveninger zich verbolgen. "Het is een stijlloze man met een straatvechtersmentaliteit. Ik weet niet waarom het zo persoonlijk moet. Waar het vandaan komt? Geen idee", heeft Jol geen goed woord over de voormalig directeur van de KNVB.

Ook stond de trainer nog even stil bij woorden van Ronald de Boer, die zich had laten ontvallen dat de Scheveninger met zijn 'petje en trainingsjack' niet bij de Ajax-cultuur paste. "Kijk, mensen kunnen mij een gebrek aan stijl verwijten, maar stijl zit niet alleen van buiten. Ik kan me ook kort gedingen tegen de club herinneren en trainers die huilend in de keuken zaten. Dat is ook stijlloos. Maar ja, iedereen leert daarvan. Kijk ik terug, dan denk ik dat ik niet veel verkeerd gedaan heb. Zonder de benodigde middelen zijn de mogelijkheden alleen beperkt. Bij een club als Ajax heb je als trainer wél een olifantenhuid nodig. Zeker als er op een gegeven moment stemming wordt gemaakt met als doel de club te beschadigen", aldus Jol.

Over de toekomst maakt de coach, die momenteel zonder werk zit, zich geen enkele zorgen. "Al een dag nadat ik bij Ajax was opgestapt werd ik gebeld. Je moet er vanuit gaan dat ik in Duitsland of Engeland aan de gang ga. Er zijn contacten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen