KNVB geeft Dost ongelijk in arbitragezaak

Koen Freriks
31 januari 2011, 19:13   Bijgewerkt: 31 januari 2011, 21:15

Ajax zal er met SC Heerenveen uit moeten komen om Bas Dost te kunnen contracteren. De KNVB koos maandagavond in een arbitragezaak de kant van de Friese club. De lange aanvaller had de zaak aangespannen, omdat hij vindt recht te hebben op een transfer naar de Amsterdamse club.

Volgens Dost (21) is er in het Abe Lenstra Stadion sprake van een vertrouwensbreuk en kan hij zich bij Ajax bovendien zowel financieel als sportief verbeteren. Heerenveen gaf maandag tijdens de zitting aan dat daar geen sprake van was. De club van trainer Ron Jans voerde de afgelopen dagen wel onderhandelingen met Ajax over een transfer, maar de hoogte van de afkoopsom bleek een onoverbrugbaar obstakel.

Heerenveen nam Dost in de zomer voor 3,1 miljoen euro over van Heracles Almelo. Aan het begin van het seizoen stond de 21-jarige aanvaller in het basisteam, maar hij raakte zijn plek kwijt. Begin december had Dost met de clubleiding en trainer Ron Jans een eerste gesprek over zijn positie bij Heerenveen. Dost zette een streep onder het verleden en ging opnieuw voor zijn kans. Toen hij direct na de winterstop te horen kreeg dat zijn situatie niet was veranderd, knakte er naar eigen zeggen iets bij Dost.

De mensen van Heerenveen gaven maandag tijdens de arbitragezaak aan dat van een vertrouwensbreuk geen sprake was. Advocaat Johan Stoker wees de commissie op het feit dat Dost dit seizoen pas één keer geen deel uitmaakte van de selectie.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen