Vd Boog klaagt verder: "Wij betalen al meer"

8 februari 2011, 10:09   Bijgewerkt: 8 februari 2011, 10:21

De mislukte transfer van Bas Dost heeft er toe geleid dat Rik van den Boog een soort offensief begonnen is tegen de Eredivisie. Nadat de algemeen directeur eerder al openlijk mopperde over de 'Ajax-factor', wat inhoudt dat clubs in zijn ogen ineens veel meer geld voor een speler vragen als Ajax zich meldt, doet hij dat nu opnieuw.

In NUSport zet Van den Boog zijn klaagzang voort. "Wij kunnen niet kunnen doorgaan met het subsidiëren van de Eredivisie. Wij betalen al meer dan de rest. Een percentage van alle inkomsten gaat naar de KNVB. Dat is bij ons twee miljoen euro, terwijl ADO Den Haag misschien een ton betaalt. De tv-gelden worden keurig verdeeld over alle clubs terwijl er veel meer mensen naar Ajax kijken dan naar de meeste andere clubs. De derde wijze waarop wij extra betaalden, was wanneer een dikke transfer van ons doorstroomde naar de andere clubs. 'Hé Ajax komt langs, we vragen even zeven, acht miljoen.' Daar komt dus een knip in. Dat doen we niet meer. Dan krijgen die andere clubs een probleem met hun begroting, dus ik hoop dat ze nu normale prijzen vragen. Zo niet, dan halen wij onze spelers uit andere landen." 

Ajax ontving deze winter 26,5 miljoen euro voor Luis Suarez, maar slaagde er daarna niet in om Bas Dost (SC Heerenveen) of Dries Mertens (FC Utrecht) vast te leggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen