Du Chatinier: "We zijn geen FC Barcelona"

19 februari 2011, 06:50   Bijgewerkt: 19 februari 2011, 11:43

Trainer Ton du Chatinier van FC Utrecht reageerde vrijdagavond nuchter op de vierde remise op rij. "Ik ga niet recht praten wat krom is", zei hij na de onnodige 1-1 tegen Heracles Almelo. "Het was gewoon slecht. Vorige week maakten wij tegen Willem II (3-3) laat gelijk, nu deed Heracles dat. Ik vond dat gezien het spelbeeld vrij terecht."

Du Chatinier baalde natuurlijk wel van het nieuwe puntenverlies, waardoor zijn ploeg op de achtste plaats op de ranglijst blijft steken. "Maar aan de andere kant, wij zijn Barcelona niet", merkte hij op. "De lat ligt hier in Utrecht best hoog. Het groeiproces gaat gepaard met vallen en opstaan. Het is niet anders."

Overigens baalde Du Chatinier ook van het publiek in de Galgenwaard, dat niet blij was met invaller Gianluca Nijholt. Nog voordat de 21-jarige middenvelder een bal had geraakt, werd hij uitgefloten door de eigen supporters. Hij kon ook in het laatste half uur van de wedstrijd geen goed doen bij de Utrechtse aanhang, die zich toch al ergerde aan het weinig trefzekere spel van de thuisclub.

"Ze lopen hier altijd te zeuren dat er geen of te weinig Utrechtse spelers in de ploeg zitten”, bromt Du Chatinier. “Gianluca is nu zo'n Utrechts jochie. Hij verdient meer respect van de supporters. Hij vergat nu te voetballen, omdat hij meer bezig was met de reacties uit het publiek. Gianluca is jong en heeft juist steun nodig. Die wil ik hem graag geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen