Rechtsback Villafañe op proef bij FC Utrecht

21 februari 2011, 18:39   Bijgewerkt: 21 februari 2011, 18:51

De Argentijn Santiago Villafañe is de komende periode op proef bij FC Utrecht. De rechtervleugelverdediger mag tien dagen meetrainen met de selectie van trainer Ton du Chatinier en speelt dinsdag mee in een wedstrijd van de beloften.

"Santiago is een talentvolle speler, die alle Argentijnse jeugdselecties heeft doorlopen", zegt technisch directeur Foeke Booy op de website van zijn club. De 22-jarige rechtsback zit momenteel zonder club, omdat hij zijn contract bij Boca Juniors onlangs afkocht. "Na zijn opleiding bij Boca Juniors heeft hij twee jaar bij Real Madrid gespeeld, waar hij voornamelijk in het tweede team uitkwam. Hij was nu weer twee jaar terug bij Boca, maar doordat die club met drie in plaats van met vier verdedigers is gaan spelen, kwam hij in het eerste elftal onvoldoende aan bod", legt Booy uit.

Omdat Villafañe clubloos is, zou FC Utrecht de verdediger in theorie per direct aan de selectie kunnen toevoegen. "Maar dat is wel erg op de feiten vooruitlopen", blijft Booy voorzichtig. "We gaan ‘m eerst eens rustig bekijken en dan zien we wel. Misschien is het wel een speler voor volgend seizoen, wie zal het zeggen."

Tim Cornelisse is dit seizoen de vaste rechtsback van FC Utrecht. De routinier krijgt echter geen nieuw contract aangeboden en moet komende zomer vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen