Vader Lukaku boos op bondscoach Leekens

Ger
29 maart 2011, 09:41   Bijgewerkt: 29 maart 2011, 10:20

Romelu Lukaku moest vrijdag de uitwedstrijd van België tegen Oostenrijk (0-2) missen vanwege een dijbeenblessure. "Medisch en fysiek is Romelu in orde, mentaal is het wat moeilijker", liet bondscoach Georges Leekens echter na het duel weten. Die mededeling is bij Roger Lukaku, de vader van de Anderlecht-spits, in het verkeerde keelgat geschoten.

"Ik wil geen polemiek starten, maar ik had net Romelu aan de lijn. Hij kan absoluut niet spelen. Bij Anderlecht zegt men A en bij de Rode Duivels B. Mijn zoon lijdt onder de situatie. Hij weet het ook niet meer", aldus Lukaku senior in Belgische media. "Romelu heeft me gezegd dat hij wel degelijk pijn voelt. De woorden van Georges Leekens zijn inacceptabel. Of denken jullie misschien dat Romelu liegt. Mijn zoon wendt geen blessure voor."

"Ik begrijp dat Leekens wil tonen dat hij de baas is, maar mijn zoon is het slachtoffer. Ik snap ook niet waarom de geblesseerden Ogunjimi, Toby Alderweireld en Silvio Proto terug naar hun clubs worden gestuurd en mijn zoon bij de Rode Duivels moet blijven. We moeten hierover praten. Ik hoop dat er in de toekomst dialoog kan zijn tussen de medische staf van Anderlecht en de Rode Duivels."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen