Coronel: "Cruijf vindt Blind niet te vertrouwen"

30 maart 2011, 20:25   Bijgewerkt: 31 maart 2011, 02:07

Ajax-voorzitter Uri Coronel heeft woensdagavond uit de school geklapt over negatieve uitlatingen, die Johan Cruijff zou hebben gedaan aan het adres van assistent-trainer Danny Blind. De preses liet op een persconferentie, waarbij hij uitleg gaf over het ter beschikking stellen van de zetels van het bestuur en de raad van commissarissen van de Amsterdamse club, weten dat de legendarische nummer 14 het allesbehalve ziet zitten in Blind.

"Hij is niet te vertrouwen. Hij heeft in alle functies gefaald. Na Blind is de medische staf aan de beurt", zou Cruijff volgens Coronel hebben gezegd. Daarmee lijkt ook het afscheid van de assistent-trainer van Ajax aanstaande.

Naast Blind moeten nog zeven trainers, onder wie Jan Olde Riekerink, vertrekken die werkzaam zijn in de jeugdopleiding. Coronel stelde dat dat verregaande financiële consequenties voor Ajax met zich meebrengt. Omdat vijf van de trainers (Coronel wilde geen namen noemen) nog in het bezit zijn van een doorlopend contract bij de Amsterdammers, zouden de afkoopkosten oplopen tot 1 miljoen euro.

Coronel kan zich absoluut niet vinden in de werkwijze van Cruijff, die volgens de voorzitter onder het mom van 'slikken of oprotten' zijn maatregelen wilde doorvoeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen