Janko kopt Twente in verlenging naar beker

8 mei 2011, 20:26   Bijgewerkt: 9 mei 2011, 08:21

FC Twente heeft de eerste van zijn twee finales met Ajax gewonnen. Na een razend spannend duel, waarin Ajax een 2-0 voorsprong uit handen gaf, tekende Marc Janko in de eindstrijd van de KNVB Beker diep in de verlenging voor de winnende goal. Uit een vrije trap van Theo Janssen kopte de invaller de 3-2 tegen de touwen.

Een week voor de beslissende competitiewedstrijd in de ArenA tussen beide teams deelde FC Twente hiermee een mentale tik uit aan Ajax. De bekerwinst in de Kuip zal er voor zorgen dat de Tukkers volgende week vol vertrouwen, én met al een prijs op zak, naar Amsterdam komen.

De 2-2 stand na negentig minuten was terecht. Het beste veldspel was in de reguliere speeltijd meestal van Twente, maar Ajax toonde zich uiterst effectief en scoorde in de eerste helft uit de eerste twee mogelijkheden die het kreeg. Eerst draaide Demy de Zeeuw weg bij tegenstander Theo Janssen en schoot hij hard raak, daarna verdween een schot van Lorenzo Ebecilio via een Twents been in de korte hoek.

In deze fase leek Ajax rijp voor de slacht, want via Chadli, Landzaat en Ruiz was Twente al eerder dicht bij een goal geweest. Maar ditmaal was het Ajax dat zich wist te herpakken en via Lorenzo Ebecilio waren de Amsterdammers niet veel later bijzonder dicht bij de 2-3. Het schot van de jonge aanvaller stuiterde echter via de binnenkant van de paal terug het veld in.

Bryan Ruiz was aan de andere kant met een kopbal dicht bij de winnende goal, maar zijn inzet ging net naast. Een verlenging was hierdoor noodzakelijk en daarin was Ajax plots weer de bovenliggende partij. Er kwamen ook kansen, maar twee schoten van Siem de Jong werd knap gepareerd door keeper Sander Boschker. 

Ajax was in deze fase de betere ploeg, maar het was FC Twente dat toesloeg. Met nog maar vier minuten op de klok dook invaller Janko vrij op voor Vermeer en kopte hij de Tukkers naar de derde KNVB Beker uit de clubgeschiedenis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen