Van Nistelrooy: "HSV gaf me het voetbal terug"

Ger
15 mei 2011, 08:00

Ruud van Nistelrooy nam zaterdag afscheid van het publiek van Hamburger SV. De aanvaller was op tijd hersteld van een kuitblessure om in de thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (1-1) nog even in te vallen. Hij loste Zé Roberto in de slotfase af. Na afloop maakten beide vertrekkende routiniers nog een ereronde door het stadion.

De 34-jarige Van Nistelrooy speelt sinds begin vorig jaar voor HSV dat als achtste eindigde. Hij maakte twaalf doelpunten in 36 competitieduels. De Oranje-international hoopte in de winterstop terug te keren naar Real Madrid, maar HSV hield dat tegen. Daarop besloot Van Nistelrooy zijn contract in Duitsland niet te verlengen. Het is nog onduidelijk waar de spits zijn loopbaan zal vervolgen.

"HSV heeft me het voetbal teruggegeven. Ik was lang geblesseerd, maar hier werd ik fit en kreeg ik de kans om weer wedstrijden te spelen", zegt Van Nistelrooy op de website van de Duitse club. "Hoewel dit seizoen sportief geen succes was, kijk ik toch met een goed gevoel terug. Dat zegt veel over deze club."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen