Vd Boog: "Nooit meer actief in voetballerij"

1 juni 2011, 11:53   Bijgewerkt: 1 juni 2011, 12:04

Rik van den Boog is helemaal klaar met de voetbalwereld. De scheidend directeur van Ajax is niet van plan om ooit nog een functie in dit wereldje te bekleden, zegt hij op de website van de Amsterdamse club. "Helaas een keer en nooit weer."

Van den Boog zegt 'als mens enorm geraakt' te zijn door alle commotie rond zijn persoon. Met name De Telegraaf probeerde hem de laatste maanden op iedere mogelijke manier het leven zuur te maken. "Er is enorm geprobeerd om karaktermoord te plegen en het erge is dat het mij als mens heel erg heeft geraakt. Dat heb ik naar buiten toe nooit laten blijken, omdat ik wist dat het écht complete onzin was. Maar als mens heeft het mij kapot gemaakt", stelt de algemeen directeur.

{image-old[53901][right-half][]}Op de vraag of hij blij is dat hij 2,5 jaar geleden ingestapt is bij Ajax, antwoordt hij zelfs ontkennend. "Nee, ik ben gekwetst. Wie er ook maar wat roept, mensen zullen er snel achteraan rennen. Dat vind ik nog te begrijpen. Als het met respect gebeurt, dan is dat prima. Maar dit is niet met respect gebeurd en ontspeend van elke vorm van wijsheid of nadenken. Het brengt alleen maar schade toe aan de club."

Hij vervolgt: "Het gaat hier niet om mij, ik ben hier ingestapt om het te leiden. Dat heb ik gedaan naar eer en geweten. Het gaat mij om de club en ik vind dat dit de club zó extreem veel schade heeft toegebracht, dit heb ik nog nooit meegemaakt."

{image-old[53898][left-half][]}De voetbalwereld wil Van den Boog dus uit. "Het was eens en nooit meer." Wat hij wél gaat doen, weet hij nog niet. "Ik was een paar jaar aan het lanterfanteren voordat ik hier begon. Misschien ga ik dat weer een paar jaar doen, ik weet het niet. Ik ben nog mede-eigenaar van een aantal bedrijven, ik heb nog wat commissariaten, ik moet het nog maar even zien. Het geluk is dat ik nu echt rustig aan kan doen, kan herstellen van alle fysieke ongemakken en de negatieve aspecten van het virus ‘Ajax’ uit mijn bloed krijgen. Ik wil weg van de oneerlijkheid die zoveel invloed heeft.."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen