'Nog nooit zo dicht bij een transfer geweest'

Koen Freriks
23 juli 2011, 10:29

Maarten Stekelenburg zit al een tijdje in de wachtkamer. De 28-jarige doelman wil zelf graag naar AS Roma verkassen, maar de Romeinen steggelen nog met Ajax over de voorwaarden van de transfersom. "Ik ben nog nooit zo dichtbij een transfer geweest", aldus de aanvoerder van Ajax in het AD. "Maar de transfer kan ook afketsen."

Dat kan zeker, omdat het verschil tussen vraag en aanbod nog altijd groot is. AS Roma heeft 5 miljoen euro over, maar Ajax vraagt voor de eerste keus van Oranje 9 miljoen.

Zaakwaarnemer Rob Jansen stelde gisteren dat zaterdag een definitieve beslissing zou vallen. "Maar daar kom ik op terug", zei hij vandaag. "AS Roma weet wat de eisen van Ajax zijn. Ze moeten nu bepalen of ze daar aan willen voldoen. Laten we maar even afwachten."

Stekelenburg hoopt dat Roma zo ver willen gaan voor hem. "Lang was ik er ook voor mezelf nog niet klaar voor", erkent hij. "En daarna kwam er in eerste instantie geen club die ik echt zag zitten. AS Roma is dat wel, ja. Ik vind het een hele mooie club. Hun visie en die van trainer Luis Enrique spreekt me aan. Het shirt, de historie, de stad. Het klopt gewoon wel."

AS Roma hoopt Stekelenburg vlak na Bojan Krkic te kunnen presenteren. De Spaanse aanvaller kwam voor 12 miljoen euro over van FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen