Wisgerhof: "Slechtste schwalbe was van mij"

31 juli 2011, 07:00   Bijgewerkt: 30 juli 2011, 23:28

Het seizoen moet eigenlijk nog beginnen, maar Peter Wisgerhof zorgde zaterdag al voor één van de ongetwijfeld meest koddige momenten van de voetbaljaargang 2011/ 2012. In de slotfase van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal maakte de verdediger zo'n slechte schwalbe, dat hij er zelf na afloop hartelijk om kon lachen.

Toen hem gevraagd werd naar de eventuele schwalbe van teamgenoot Steven Berghuis, die daardoor zijn tweede gele kaart kreeg, schoot Wisgerhof in de lach. "Ach, de slechtste schwalbe van de wedstrijd was sowieso van mij. Ik voelde wel iets, maar viel pas veel later. Waarom ik dan geen gele kaart kreeg? Ik zei snel tegen de scheidsrechter dat ik een verdediger ben en dat ik niet eens weet hoe je moet vallen."

Niet alleen zijn komische fopduik zorgde er voor dat Wisgerhof na de wedstrijd goedgehumeurd FCUpdate.nl te woord stond. Ook het resultaat stemde de captain van FC Twente meer dan tevreden. "Dit is toch een prijs. De club heeft nog niet zo veel heel prijzen gepakt, dus het is leuk om daar iets aan toe te voegen. Bovendien hebben we karakter getoond door met tien tegen elf te winnen in de ArenA."

Dat geen enkele club er sinds 2000 in geslaagd is om in hetzelfde seizoen zowel de Johan Cruijff Schaal als de landstitel te winnen, deert hem niet. "Ik hecht niet zo veel waarde aan statistieken, daarvan hebben we er bij FC Twente al zo veel doorbroken. Ik ben vooral blij met de prijs en de teamprestatie. Dat geeft ons vertrouwen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen