Ajax kan bijdragen aan Europese primeur

25 augustus 2011, 10:54   Bijgewerkt: 25 augustus 2011, 11:15

Ajax kan donderdag deel uitmaken van een Europese primeur. Met voormalig Champions League-winnaars in alle vier de potten bij de loting, zou het zomaar kunnen dat er een poule volledig uit oud-kampioenen bestaat. Dat zou voor het eerst in de historie van het miljoenenbal zijn, zocht Infostrada Sports uit.

In het verleden is het wel vijfmaal gebeurd dat er drie oud-winnaars in één groep werden ingedeeld. De laatste keer was vorig seizoen nog, en ook toen was Ajax erbij betrokken. De Amsterdammers werden gekoppeld aan Real Madrid en AC Milan.

Wil Ajax nu voor een primeur zorgen, dan moet het ingedeeld worden in dezelfde poule als Borussia Dortmund. Beide ploegen zijn in hun pot, respectievelijk drie en vier, de enige voormalige winnaars van de Champions League. Van de formaties uit pot 1 mochten Manchester United, FC Barcelona, Bayern München, Real Madrid, FC Porto en Internazionale het genoegen van een Champions League-titel al (meer dan) eens smaken. In pot 2 geldt hetzelfde voor AC Milan en Olympique Marseille. Er doen dit seizoen tien voormalig kampioenen van Europa mee, een record.

De loting voor de CL-groepsfase begint vanavond (donderdag) om 17.45 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen