Lens: "Met afstand mijn mooiste goal ooit"

25 augustus 2011, 21:45   Bijgewerkt: 25 augustus 2011, 21:53

Jeremain Lens tekende donderdag voor een goal die de hele wereld over zal gaan. Tegen SV Ried (5-0) trapte de aanvaller van PSV de bal ongeveer vanaf de cornervlag met buitenkant rechts, via de binnenkant van de verre paal, in de goal.

"Georginio gaf een steekbal en de keeper van Ried kwam ver uit zijn goal", beschrijft Lens tegen FCUpdate.nl zijn doelpunt. "Hij raakte me en als ik op dat moment was gaan liggen, had de keeper vrijwel zeker een rode kaart gekregen. Maar ik dacht alleen aan de bal, ik wilde hem binnenhouden en voorgeven. Toen ik de bal eenmaal had, zag ik dat er niemand voor de goal stond, maar dat het doel helemaal leeg was."

Toen gingen de gedachten van Lens snel: "Het enige dat ik me opkwam, was om te schieten met mijn buitenkant. Dat leek me op dat moment de beste optie. Nadat ik hem raakte, zag ik al snel dat de bal het juiste effect had en via de paal er in ging."

Lens is zich bewust van de schoonheid van zijn treffer. "Of dit de mooiste goal uit mijn carrière was? Oh, absoluut. Met afstand. Ik heb in mijn leven al veel doelpunten gezien, maar weinig die er op zo'n manier in gingen. Dit is een doelpunt dat ik later aan mijn kleinkinderen ga laten zien, reken daar maar op", glundert de spits.

De goal van Lens was nog belangrijk ook, want hij bracht de stand op 2-0. Dat betekende de genadeklap voor de Oostenrijkers. PSV won uiteindelijk met 5-0.

Klik hier voor de goal van Lens

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen