Robot maait grasveld in Mandemakers Stadion

13 september 2011, 16:22   Bijgewerkt: 13 september 2011, 16:36

Uitgerekend de kleinste club van de Eredivisie loopt qua technologie voorop. Als eerste ploeg in het Nederlandse betaald voetbal maait RKC Waalwijk het speelveld niet langer handmatig. Het heeft daarvoor een robotmaaier in de arm genomen.

De robot, de BIGMOW, was de afgelopen periode al op proef in Waalwijk. Hij maakte daarbij zo'n goede indruk, dat de club besloten heeft in ieder geval de rest van het seizoen van zijn diensten gebruik te maken. "Een primeur”, zegt Sander Mijnhijmer, medewerker facilitaire zaken van RKC Waalwijk, met gepaste trots. "Wij zijn de eerste club in Nederland met een Robotmaaier. In Duitsland maken clubs als Schalke’04, Arminia Bielefeld en 1. FC Nürnberg er al langer met succes gebruik van."

De BIGMOW maakt het grasveld bij RKC om de week speelklaar. "En dat doet hij zelf", zegt directeur Tini Buijtels van Robotmaaier.com. "Een dagelijkse check van slechts vijf minuten is voldoende. De maaier doet zijn werk en laadt zichzelf op aan een laadpunt." Volgens Buijtels heeft de robot alleen maar voordelen. "De maaier hakt niet, maar snijdt het gras. Hierdoor worden de wortels aan de bovenkant sterker, waardoor bij slidings geen graszoden loskomen. Het speelveld blijft intact."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen