Van der Wiel: "Moet ik dan opzij gaan?"

19 september 2011, 00:30

Met een assist op Dmitriy Bulykin was Gregory van der Wiel zondag van grote waarde voor Ajax, maar daarvoor speelde de rechtsback een ongelukkige rol. Na een duel met Dries Mertens wees scheidsrechters Kuipers naar de stip en kon Georginio Wijnaldum voor de 2-1 zorgen. Een omstreden strafschop, vindt Van der Wiel.

Mertens kwam vanaf links aangedribbeld en wilde het strafschopgebied in gaan, tot hij Van der Wiel op zijn weg vond. Obstructie, oordeelde arbiter Kuipers. Van der Wiel ziet het anders. "Tsja, hij loopt slim tegen me aan", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Maar wat had ik dan moeten doen? Ik sta voor hem, moet ik dan opzij gaan? Ik stapte in om de bal af te pakken, hij ging slim liggen en de scheidsrechter trapte er in."

Over de rol van Kuipers in de topper in Eindhoven wil Van der Wiel niet te veel zeggen. "Laat ik het er op houden dat het voor iedereen een moeilijke middag was, dus ook voor de scheidsrechter. Het was een heel aparte wedstrijd, ook natuurlijk door dat incident met Tyton. Laten we vooral hopen dat het met hem weer goed komt."

Toby Alderweireld sluit zich daar bij aan. "Zoiets gun je niemand", zegt hij over de trieste aftocht van de PSV-doelman. Over het eindresultaat van de wedstrijd (2-2) is de Belg wel prima te spreken. "PSV was iets beter, dus met een gelijkspel moeten we tevreden. Een punt hier is niet slecht. Bovendien houden we PSV nu op drie punten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen