Janssen kijkt uit naar eerste Ajax- Feyenoord

21 oktober 2011, 18:16

Theo Janssen neemt komende zondag in de Amsterdam ArenA voor het eerst deel aan de Klassieker. De 30-jarige middenvelder heeft hoge verwachtingen van zijn eerste Ajax- Feyenoord.

“Bij Vitesse heb ik natuurlijk al heel wat kleine klassiekers meegemaakt tegen NEC. Ik ben blij dat ik het nu in het groot mag meemaken”, zegt Janssen op Ajax.nl. Hij heeft ook ervaring met de derby Twente- Heracles. “Toch vond ik die duels achteraf heel erg meevallen. Natuurlijk was het voor de supporters een belangrijke wedstrijd, maar ik had niet de indruk dat het de belangrijkste wedstrijd van het jaar was.”

Dat idee heeft hij wel bij zondag. “Ik verwacht veel van de sfeer in de ArenA”, gaat Janssen verder. “De supporters zullen tekeer gaan op een manier waaraan je zult proeven dat het de Klassieker is. Daarnaast is Ajax- Feyenoord natuurlijk ook Amsterdam tegen Rotterdam. Zeker als je hier in de regio woont kan ik me goed voorstellen dat die wedstrijden dan extra speciaal zijn. Mooi om dat zondag voor het eerst mee te maken. Ik houd er sowieso van als de supporters tekeer gaan, zowel voor als tegen me. Zo’n sfeer geeft altijd een bepaalde druk, dat vind ik lekker.”

Ajax won dinsdag weliswaar in de Champions League bij Dinamo Zagreb, maar in de competitie zijn de Amsterdammers al vier duels op rij zonder zege. Janssen is echter niet in paniek. “We hebben al het hele seizoen een goed gevoel in de groep. Ook tijdens de weken dat we niet wonnen. Maar natuurlijk helpt zo’n wedstrijd tegen Zagreb dan. Het was niet alleen een goed resultaat, maar we hebben ook heel veel kansen gecreëerd. Eigenlijk net zo als in de tweede helft tegen AZ. Dat geeft vertrouwen in aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord”, besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen