Van Basten houdt bestuursdeur Ajax op een kier

1 november 2011, 21:10

Marco van Basten heeft nog niet definitief bedankt voor de functie van technisch directeur bij Ajax. Dat liet de voormalig topvoetballer dinsdagavond weten voor de camera van betaalzender Sport 1, waarvoor hij optreedt als analyticus rondom de Champions League-wedstrijden.

"In principe was het bijna rond’’, zei de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal. "Alleen kwam Johan Cruijff toen met zijn befaamde adviesraad om de hoek. Daardoor stond ik plotseling midden tussen mensen die niet wilden samenwerken. Dat functioneert niet voor mij. Dan houd ik het voor gezien.’’

De legendarische nummer 14 hield voet bij stuk wat betreft de namen in de adviesraad die Cruijff op het laatste moment wilde oprichten. "Er werden voor de adviesraad enkele namen geopperd van mensen die voor mij en voor de andere vier commissarissen niet acceptabel waren", liet Van Basten eerder weten. In de adviesraad zou onder anderen Tscheu La Ling zitting moeten nemen.

Afgelopen donderdag legde Cruijff die beschuldigingen naast zich neer. Hij sprak inmiddels met de onderzoekscommissie die de breuk in de raad van commissarissen wil lijmen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen