"Boerrigter was ontzettend gevoelig voor kritiek"

Koen Freriks
13 november 2011, 09:58

Derk Boerrigter maakt een stormachtige ontwikkeling door. De linksbuiten is één van de smaakmakers bij Ajax en een blessure stond een debuut in Oranje in de weg. Volgens Claus Boekweg, assistent-coach bij FC Zwolle, is Boerrigter vooral mentaal veranderd.

Boerrigter werd in zijn jonge jaren bij Ajax te licht bevonden. Daarna speelde hij bij Zwolle wel goed, maar was er nog veel aan te merken op zijn mentaliteit. "In die periode was Boerrigter gewoon een verwend joch", aldus Boekweg tegen VI. "Zijn talent stond buiten kijf, maar zijn houding... Je kon echt niets tegen hem zeggen, hij was zo ontzettend gevoelig voor kritiek. Tja, Everse was natuurlijk ook een type trainer dat recht voor zijn raap was. Daar kon Derk helemaal niet mee omgaan."

Jan Everse had in zijn periode bij Zwolle Boerrigter onder zijn hoede. Hij vindt het jammer dat de aanvaller er met negatieve gevoelens op terugkijkt. "Laatst las ik een uitspraak van hem dat hij toch maar mooi had laten zien dat die Everse het bij het verkeerde eind had... Tja, dan denk ik toch dat hij het niet helemaal gesnapt heeft hoe we over hem dachten."

"Want iedereen kon zien dat hij fantastisch kon voetballen en specifieke kwaliteiten had", vervolgt Everse. "Alleen wilden we dat hij daar veel meer uit zou halen. Ik denk dat Derk een laatbloeier is en dat op een bepaald moment toch het kwartje is gevallen."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen