La Ling: "Aanstelling Van Gaal is ordinaire coup"

17 november 2011, 08:58

Johan Cruijff maakte zich meermaals hard voor de komst van Tscheu La Ling als algemeen directeur bij Ajax. De overige leden van de Raad van Commissarissen zag dat echter niet zitten en woensdagavond werd Louis van Gaal binnengehaald als opvolger van Rik van den Boog, waardoor La Ling definitief kan fluiten naar een bestuursfunctie bij de Amsterdammers.

"Maar het ging niet om mij", benadrukt La Ling tegenover het Algemeen Dagblad. "In dat licht bezien denk ik dat Van Gaal en ook Blind geschikte personen zijn voor die functies. Dat hebben zij in het verleden bewezen. Maar de manier waarop zij nu binnenkomen, geeft te denken."

"Dit is gewoon een ordinaire coup door de mensen van de rvc, die allerlei noodgrepen doen om zelf te blijven zitten", gaat de oud-prof verder. "Ten koste van alles. En over de rug van Cruijff. Zo ga je natuurlijk niet met een clubicoon om, maar de rvc-leden gaan over lijken."

"Het frappante is dat de ledenraad in de vorige vergadering duidelijk naar de rvc toe heeft uitgesproken geen belangrijke beslissingen te nemen. Dat hebben ze nu toch gedaan. Heel slecht", vindt La Ling.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen