Juventus trekt aan Ajax-talent Bouy (18)

Koen Freriks
30 januari 2012, 22:19

Ajax dreigt één van haar grootste talenten kwijt te raken. Ouasim Bouy overweegt in te gaan op een aanbieding van Juventus, meldt Voetbal International. De achttienjarige middenvelder kreeg eerder al een contractverlenging aangeboden van Ajax, maar ging daar vooralsnog niet op in.

Bouy's zaakwaarnemer, de bekende Italiaanse zakenman Mino Raiola, heeft goede contacten met Juventus. Een transfer is in de maak, maar Ajax hoopt de Nederlandse jeugdinternational te kunnen behouden. "Ik heb Ouasim verteld dat ik het een zeer onverstandige keuze zou vinden", reageert Wim Jonk, hoofd jeugdopleidingen van Ajax, tegen het blad. "We hebben een stappenplan voor hem uitgestippeld en hij zit nu al dicht tegen de A-selectie aan. Frank de Boer heeft Ouasim niet voor niets meegenomen op trainingskamp naar Brazilië, dat wilden we steeds verder gaan uitbouwen."

Technisch directeur Danny Blind zou het ook niet begrijpen als Bouy kiest voor een vroege buitenlandse transfer. "Ik heb hem geadviseerd eerst bij Ajax door te breken, die kans bieden wij hem. Dan zou hij daarna altijd nog naar het buitenland kunnen. Ik bedoel, als Eljero Elia het al niet redt bij Juventus, hoe zal het Ouasim op zijn jonge leeftijd dan vergaan?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen