Blind en Sturkenboom per direct weg bij Ajax

9 februari 2012, 13:24   Bijgewerkt: 9 februari 2012, 13:31

Niet alleen de gehele Raad van Commissarissen, maar ook Danny Blind en Martin Sturkenboom vertrekken bij Ajax. De interim-directeuren zien, nu de komst van beoogd directeur Louis van Gaal afgeketst is, geen toekomst voor zichzelf bij de club.

"Ik heb een hele duidelijke visie op de toekomst van Ajax. Deze sluit aan op de mogelijke komst van Louis van Gaal. Nu zijn komst niet meer aan de orde is, kan en wil ik zelf ook niet verder. Ik heb een jarenlang verleden bij Ajax, wat het extra moeilijk maakt om deze beslissing te nemen. Maar ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid", laat Blind, in het verleden hoofdcoach van Ajax, weten.

Sturkenboom sluit zich daar bij aan. "Ik heb een groot vertrouwen in de visie en de samenwerking met Louis van Gaal en Danny Blind. Wij begonnen aan deze klus in de veronderstelling dat Louis er vanaf 1 juli 2012 bij zou komen. Nu duidelijk is dat dit niet meer gaat gebeuren, is het voor mij en Ajax verstandig dat ik opstap."

"De interim-aanstellingen van Danny en mij waren weliswaar door de rechter niet betwist, maar het wordt na de recente uitspraak van de rechter nog moeilijker ons werk voor Ajax goed te kunnen doen. De club heeft grote behoefte aan rust, dus Danny en ik nemen onze verantwoordelijkheid door ruimte te maken. Met deze stap hopen wij dat Ajax in rustiger vaarwater komt", besluit de bestuurder van Ajax.

Blind en Sturkenboom waren op interim-basis respectievelijk technisch en algemeen directeur van Ajax. Door hun vertrek is de feitelijke leiding van de club in handen van de statutaire directieleden Henri van der Aat en Jeroen Slop terecht gekomen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen