Teleurgestelde Van Gaal: "Natuurlijk doet dit pijn"

Ger
11 februari 2012, 09:41

Louis van Gaal zag door het gerechtshof Amsterdam een streep worden gezet door zijn aanstaande dienstverband bij Ajax. De oud-trainer van de Amsterdamse club vindt het teleurstellend dat hij niet terug kan keren in de ArenA.

"Ik geloof in leiding geven, communicatie en structuur en ik denk dat Ajax daar nu sterk behoefte aan heeft. Dat is een andere werkwijze dan men nu voorstaat binnen de club", zegt Van Gaal in het AD. Volgens de oud-bondscoach van Oranje verschilt zijn opvatting over voetbal niet veel met de visie van Johan Cruijff. "Het gaat bij allebei om voetbal, om het ontwikkelen van individueel talent. Die visie is Cruijff, maar ook Van Gaal. Het verschil zit hem meer in de werkwijze op de werkvloer."

Cruijff geeft het technische hart, bestaande uit trainer Frank de Boer, zijn assistent Dennis Bergkamp en hoofd jeugdopleiding Wim Jonk, bij Ajax de leiding over de voetballende tak. Van Gaal was op zijn beurt voor de aanstelling van een technisch directeur. "Ik heb me een paar maanden geleden bereid verklaard te komen helpen toen mij dat werd gevraagd. Ik geloofde erin, maar moest wachten en door de uitspraak deze week van de rechter gaat het definitief niet door", aldus Van Gaal.

"Natuurlijk is dat teleurstellend en doet dat pijn. Wat ik nu ga doen? Ik vervolg mijn sabbatical year. Als er wat uitdagends langskomt, kan het betekenen dat ik weer terugkom in de wereld van voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen