De Boer: "Ajax kampioen als we alles winnen"

Ger
30 maart 2012, 14:08

Ajax vervolgt de titelrace zondag met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De landskampioen won de laatste zeven competitieduels op rij en bracht de achterstand op koploper AZ zodoende terug tot een punt. Trainer Frank de Boer droomt inmiddels hardop van een nieuw kampioenschap.

In de vorige speelronde deed Ajax uitstekende zaken door titelconcurrent PSV met 2-0 te verslaan. Door de overwinning is het vertrouwen groot in Amsterdam. "AZ is nog steeds favoriet. Zij staan immers bovenaan. Maar als wij voor de rest alles winnen, worden we kampioen", stelt trainer Frank de Boer op de website van Ajax. "Toch zullen we de komende weken echt top moeten zijn als we er alles uit willen halen.”

"We zullen Heracles zeker niet onderschatten. Ze proberen altijd en overal te voetballen en hebben onlangs een geweldige prestatie geleverd door de bekerfinale te halen", gaat de oud-international verder. "Ik hoop oprecht dat ze die volgende week winnen. Dat zou fantastisch voor die club zijn. Al gun ik het mijn goede vriend (interim-coach Phillip Cocu van PSV, red.) natuurlijk ook."

De Boer kan tegen de bekerfinalist nog niet beschikken over Gregory van der Wiel, Derk Boerrigter en Kolbeinn Sigthórsson. Het drietal gaat eerst nog minuten maken in Jong Ajax. "Naar verwachting kunnen Sigthórsson en Boerrigter tegen Heerenveen voor het eerst weer op de bank zitten. Het herstel van Boerrigter gaat de goede kant op. De afgelopen week heeft hij een hele week zonder pijn kunnen trainen", zegt De Boer. Ook de herstellende André Ooijer en Nicolai Boilesen zijn nog niet van de partij.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen