Column: het eigen wereldje van Labyad

18 april 2012, 12:45

Zakaria Labyad is teleurgesteld in PSV. Dat laat hij woensdag weten in De Telegraaf. Hij is gepikeerd omdat PSV hem zou willen verkopen aan Benfica. En omdat PSV hem geen nieuw contract meer aangeboden zou hebben. En dus wil hij nu weg.

Arme Zakaria kan er allemaal ook niets aan doen, lijkt hij te willen zeggen. PSV wil van hem af en dus gaat hij maar. Dat de onlangs negentien jaar geworden middenvelder volgens Voetbal International in de winterstop al lang en breed rond was met Sporting, vermeldt Labyad even niet. Nee, het ligt volgens hem aan PSV.

Erg goed ken ik Labyad niet. Ik baseer mijn mening over hem vooral op korte gesprekjes na een wedstrijd en de indruk die iemand dan maakt. Na zo'n wedstrijd ga je als journalist op zoek naar een leuke quote van een voetballer. Als Labyad zich bij het journaille meldt, is dat vaak geen probleem. Niet omdat hij zo zinnig over voetbal praat, maar omdat hij in zijn eigen wereldje lijkt te leven. Twee voorbeelden.

Voor voorbeeld nummer twee gaan we naar de competitiewedstrijd PSV-Feyenoord, eind februari. Na een misverstand tussen Feyenoorders Erwin Mulder en Bruno Martins Indi kon Labyad in de slotfase het winnende doelpunt (3-2) intikken. Intikken, want zo was het. De bal rolde zomaar voor zijn voeten. Maar wat zei Labyad na afloop? Dat hij het al lang zag aankomen, dat misverstand. Dat hij goed positie gekozen had en wist dat de bal daar zou komen. De goal was, kortom, vooral zijn verdienste.

Beide keren was Labyad vooral met zichzelf bezig, met zijn prestatie die wedstrijd. Te bescheiden zijn is soms ook niet goed in de sportwereld, maar een beetje nuance over je eigen prestatie kan geen kwaad. Zeker als je net komt kijken op dit niveau.

Vooral aan jezelf denken en in je eigen wereldje leven, dat mag best. Maar speel dan geen spelletjes. Zeg eerlijk dat je naar Sporting wil gaan omdat je daar veel centjes kan verdienen, doe niet net alsof alles de schuld is van je werkgever en jij er allemaal niets aan kan doen. Tenzij je als enige echt gelooft in jouw eigen waarheid.

Door: Roland Mather

Twitter: @rolandmather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen