De Boer: "Voorbereiding was heel aardig"

3 augustus 2012, 16:46

Ajax legde het in de afgelopen twee seizoenen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal af tegen FC Twente. Zondag krijgt de landskampioen een nieuwe kans. In de Amsterdam ArenA is bekerwinnaar PSV de tegenstander.

“De voorbereiding was heel aardig, maar nu willen we echt beginnen. Ik zie deze wedstrijd als het einde van de voorbereiding”, vertelt trainer Frank de Boer van Ajax op de clubwebsite. “Het is afwachten wat deze wedstrijd ons brengt.”

PSV en Ajax lijken de voornaamste kandidaten voor de landstitel. De Boer: “Ik had PSV vorig jaar al hoog ingeschat, nu zelfs nog hoger. Vanwege de nieuwelingen. Maar Ajax is altijd topfavoriet voor de titel. En PSV ook.”

Eén van die nieuwelingen bij PSV is routinier Mark van Bommel. De voormalige Oranje-international kan het verschil maken, beseft De Boer. “Routine kan een doorslaggevende factor zijn in een heel seizoen. Routine kan helpen in een mindere periode. Mark kan zijn medespelers in een mindere wedstrijd net het zetje geven zodat het resultaat positief uitvalt in plaats van negatief. Of hij kan mensen die zweven juist weer met beide beentjes op de plaats zetten.”

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen