De Boer: "Vertrek van Anita is een aderlating"

Ger
16 augustus 2012, 13:54

Frank de Boer houdt gemengde gevoelens over aan het vertrek van Vurnon Anita naar Newcastle United. De Amsterdamse club maakte donderdag bekend dat de 23-jarige middenvelder voor 8,5 miljoen euro is verkocht aan The Magpies.

"Natuurlijk gunnen wij Vurnon deze transfer. Hij is een fantastische jongen die altijd zijn stinkende best voor Ajax heeft gedaan. Hij weet als geen ander zijn eigen belang ondergeschikt te maken aan het teambelang", zegt De Boer op de website van Ajax. "Zijn vertrek is voor ons een aderlating. Mensen hebben het steeds over het afgelopen seizoen, waarin hij een grote rol vervulde in de serie overwinningen die naar het kampioenschap leidde. Dat is terecht."

De oefenmeester ziet bij Jong Ajax enkele potentiële opvolgers van Anita rondlopen. "Fabian Sporkslede, Ilan Boccara en Joeri de Kamps", aldus De Boer. "En ook bij de A-selectie hebben we spelers die de opengevallen plek kunnen invullen. Eyong Enoh is een uitstekende verdedigende middenvelder, maar hij is nog geblesseerd en is er zondag tegen NEC niet bij. Maar ik vind het nu nog te vroeg en niet verstandig om al te zeggen hoe we dat gaan invullen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen