Oranje bibberend naar overwinning op Turkije

Ger
7 september 2012, 22:26   Bijgewerkt: 8 september 2012, 16:35

Het Nederlands elftal is de kwalificatie voor het WK 2014 met een zege begonnen. Door treffers van Robin van Persie en Luciano Narsingh werd Turkije met 2-0 verslagen. Ondanks de overwinning maakte Oranje geen stabiele indruk in Amsterdam. Vooral in de verdediging werden diverse slordigheden begaan.

Louis van Gaal demonstreerde in de uitverkochte ArenA nog maar eens er een geheel andere aanpak op na te houden dan Bert van Marwijk. Waar zijn voorganger het nationale keurkorps met een conservatieve inslag samenstelde, daar schroomt de huidige bondscoach niet om zijn team flink door elkaar te schudden. In de belangrijke confrontatie met Turkije gooide Van Gaal met Daryl Janmaat en Jordy Clasie zowaar twee debutanten voor de leeuwen.

Klaas-Jan Huntelaar, Maarten Stekelenburg en Joris Mathijsen waren de prominente slachtoffers van de ingrepen van Van Gaal. Vooral het passeren van de aanvalsleider van Schalke 04 wekte verbazing. De nieuwbakken keuzeheer verkondigde vorige maand nog Huntelaar voor langere periode het vertrouwen te willen geven. Dat was echter vóór de desastreus verlopen oefeninterland in Brussel, waar Oranje met 4-2 verloor van België.

De voorsprong van Oranje was verrassend, aangezien Turkije beter aan de wedstrijd was begonnen. Een misverstand tussen Krul en Martins Indi had de bezoekers zelfs bijna aan een voorsprong geholpen. De verdediger wist zijn ongelukkige kopbal ternauwernood voor de doellijn weg te werken. Na de openingsgoal van Van Persie bleef Oranje klungelen. Jetro Willems gaf de bal knullig prijs, maar Arda Turan wist de opgelegde kans niet te benutten.

Ook na de hervatting kwam Oranje enkele keren goed weg. De grootste kans voor Turkije werd om zeep geholpen door Sercan Sararer, die een op maat gesneden voorzet over de lat kopte. Namens Nederland was Robben nog dicht bij een treffer, maar zijn stiftbal werd op ongelukkige wijze door nota bene Van Persie over de achterlijn gewerkt. In het laatste kwartier was de tank bij Turkije leeg, waardoor de zege van Oranje niet meer serieus in gevaar kwam. Diep in blessuretijd mocht Narsingh de score zelfs naar een comfortabel ogende 2-0 tillen.

Met drie punten op zak heeft het Nederlands elftal de eerste hobbel op weg naar de wereldtitelstrijd in Brazilië met goed gevolg genomen. Het povere spel biedt vooralsnog echter weinig reden tot veel optimisme. De volgende opdracht wacht al dinsdag, als de uitwedstrijd tegen Hongarije op het programma staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen