Dijks heeft 'duobaan' bij Ajax: "Moet geduld hebben"

14 september 2012, 16:01

Mitchell Dijks was deze zomer één van de openbaringen van Ajax. De jonge verdediger veroverde als linksback zijn plek in het elftal en maakte een prima indruk, maar toch speelt hij lang niet altijd. De ene week staat hij er in, de andere week Daley Blind.

Dijks en Blind vullen zo samen de positie links achterin in. Het is een soort duobaan voor beide spelers. "Dat is het wel denk ik. Een duobaan, samen met Daley. Dat is wel goed voor mij, want ik kan nu nog geen 34 duels op dit niveau aan. Dan heb je ook nog de beker en de Champions League. Dus ja, het is voor mij wel goed om niet alles te spelen. Dan kan ik er aan wennen. Ik moet geduld hebben", zegt Dijks (19) op Ajax.nl.

Afspraken over wie in welke wedstrijd speelt, zijn er volgens Dijks niet. "Het ligt er ook aan hoe je die week traint en welke aanvaller rechtsbuiten staat. Voorheen hield ik dat nooit bij, keek ik niet zo heel veel voetbal op televisie. Maar nu check ik wel wie de rechtsbuiten is bij de tegenstander. Bij RKC Waalwijk is dat Florian Jozefzoon", weet hij.

Of Dijks zaterdag tegenover Jozefzoon staat, is onzeker. Hij denkt zelf dat hij ditmaal op de reservebank moet plaatsnemen. "Dat kon ik wel aan de tactische training aflezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen