Alderweireld: "Nu minder ontzag voor Real"

1 oktober 2012, 11:55

Voor de vijfde keer in ruim twee jaar tijd staat Ajax deze week tegenover Real Madrid. De afgelopen vier keer dat beide teams tegen elkaar speelden viel er weinig te halen voor de Amsterdammers, maar Toby Alderweireld is er van overtuigd dat het deze keer anders zal zijn. "We moeten durven te voetballen, dat is de sleutel."

De cijfers zijn even hard als duidelijk: 2-0, 4-0, 3-0 en 3-0. Vier keer speelde Ajax sinds september 2010 tegen Real Madrid, vier keer scoorde het niet en kreeg het minimaal twee doelpunten tegen. Vier keer stond Ajax bovendien al bij rust op achterstand.

De eerdere wedstrijden bieden qua resultaat dus weinig houvast voor Ajax, maar Toby Alderweireld bekijkt het anders. "We moeten Real durven aanpakken. Dat ontbrak er de afgelopen jaren aan. We waren toen bang, we hadden te veel ontzag voor Real. Maar inmiddels hebben we een paar keer tegen ze gespeeld. Het ontzag dat we voorgaande wedstrijden hadden, is nu wel een beetje voorbij denk ik", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Alderweireld (23) vindt dat Ajax woensdag moet doen waar het goed in is. "We moeten niet achteruit kruipen, dat is niet ons spel. De sleutel is dat we durven te voetballen."

De Belg gelooft in de kansen van zijn ploeg. De wedstrijd tussen Borussia Dortmund, die Ajax nipt met 1-0 verloor, sterkt hem in zijn vertrouwen. "In Dortmund zag je al hoe ver we zijn. Verder dan de vorige jaren. Natuurlijk wordt het heel lastig tegen Real Madrid, maar we hebben vertrouwen dat we kunnen stunten. We gaan het proberen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen