Van Gaal helpt Jong Oranje: "EK heel belangrijk"

5 oktober 2012, 13:10   Bijgewerkt: 5 oktober 2012, 14:15

De nationale A-ploeg is deze maand even ondergeschikt aan Jong Oranje. Spelers als Jordy Clasie, Adam Maher en in mindere mate Luuk de Jong hadden normaal gesproken bij de A-ploeg gezeten voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Roemenië, maar zitten bij de beloften. Voor Jong Oranje staat namelijk een play-off met Slowakije op het programma, met als inzet een ticket voor het EK van 2013 in Israël.

Bondscoach Louis van Gaal vindt het belangrijk voor het Nederlandse voetbal dat Jong Oranje zich kwalificeert voor dat toernooi. "Zo'n EK is een geweldige stap en mooi tussenstation voor die spelers", vindt hij. "Het is een belangrijke stap voor talenten en om die reden heb ik mijn selectie daar enigszins op aangepast. Al zou het kunnen dat ik na de wedstrijd tegen Andorra nog spelers van Jong Oranje er bij haal. Dat doe ik echter alleen als ik die spelers echt nodig heb. Zo niet, laat ik ze bij Jong Oranje."

Van Gaal benadrukt dat hij met name Clasie er graag bij gehad had tegen Andorra. "Hem zou je tegen zo'n ploeg zeker opstellen, hij is een meerwaarde vanwege zijn, zoals ik dat noem, creatieve pass naar voren. Maar nu doen we het met anderen."

De Oranje-selectie telt nog wel een paar spelers die ook voor Jong Oranje hadden kunnen spelen. "Maar iemand als Bruno Martins Indi heb ik echt nodig", stelt Van Gaal.

Coach Cor Pot van Jong Oranje is vanzelfsprekend dolgelukkig met de medewerking van Van Gaal. "Ik ben blij met zijn betrokkenheid. We hebben nu een heel sterke selectie. Al voel ik natuurlijk nu wel de verplichting om dat EK te halen", lacht hij.

Selectie Jong Oranje

Doel: Sergio Padt (AA Gent), Jeroen Zoet (RKC), Nick Marsman (Go Ahead)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (Hamburger SV), Virgil van Dijk (FC Groningen), Mitchell Dijks (Ajax), Jeffrey Gouweleeuw (SC Heerenveen), Miquel Nelom (Feyenoord), Bram Nuytinck (Anderlecht)

Middenveld: Leandro Bacuna (FC Groningen), Jordy Clasie (Feyenoord), Marco van Ginkel (Vitesse), Ricky van Haaren (VVV Venlo), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Adam Maher (AZ), Davy Pröpper (Vitesse), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanval: Jerson Cabral (Twente), Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach), Jody Lukoki (Ajax), Yanic Wildschut (VVV Venlo), Genero Zeefuik (FC Groningen)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen