Feyenoord pas na rust naar ruime bekerzege

1 november 2012, 22:38   Bijgewerkt: 1 november 2012, 23:04

Op een avond vol Rotterdamse nostalgie heeft Feyenoord in de KNVB Beker zonder veel franje de achtste finales bereikt. De ploeg van trainer Ronald Koeman versloeg stadgenoot XerxesDZB op het Kasteel van Sparta met 0-4.

De hoofdklasser, die van oudsher een sterke binding heeft met Feyenoord door de vele prominente voetballers die ooit naar De Kuip verhuisden, hield een uur lang stand. Na een eigen treffer was de moedige weerstand van de amateurs gebroken.

Na de valse start ontwikkelde Feyenoord een aardig overwicht. Toch bleef de roodwitte brigade kwetsbaar, ook in mentaal opzicht. Zo liet Ruben Schaken zich onder ogen van arbiter Jochem Kamphuis even gaan tegen een lastige opponent. De natrappende beweging van de aanvaller van Feyenoord bleef onbestraft. Aanvoerder Stefan de Vrij wekte verbazing met een kopbal die bijna in eigen doel verdween.

In de tweede helft bleek doelman Jesper Hogedoorn, die ooit voor Feyenoord tegen sc Heerenveen als invaller in de eredivisie fungeerde, nog een kwartier een te groot obstakel. "Bloed, zweet en tranen", brulden de verontruste fans van Rotterdam-Zuid.

(c) ANP

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen