CL-overzicht: wie haalt de volgende ronde?

20 november 2012, 12:00   Bijgewerkt: 20 november 2012, 19:36

De voorlaatste speelronde van de Champions League staat voor de deur en dat betekent dat er beslissingen gaan vallen. Alleen FC Porto, Malaga en Manchester United zijn na vier wedstrijden al zeker van een plek bij de laatste zestien van het miljoenenbal, de overige dertien tickets voor de achtste finale liggen nog voor het oprapen. We zetten de stand van zaken in de diverse groepen op een rijtje.

Groep A

FC Porto en Paris Saint Germain maken de dienst uit in Groep A, op papier misschien wel de minst sterke groep van deze CL-editie. De Portugezen zijn al door, Paris Saint Germain is er bijna. Een punt in de uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev, woensdag, volstaat voor de ploeg van rechtsback Gregory van der Wiel. Lukt dat niet, dan krijgt PSG op de slotdag een herkansing. Dan speelt het in eigen stadion tegen hekkensluiter Dinamo Zagreb en volstaat een zege voor overwintering.

Groep B

Groep C

Malaga is de grote verrassing van Groep C. De Spaanse CL-debutant heeft na vier duels tien punten is daarmee zeker van een plek in de volgende ronde. AC Milan, Anderlecht en FC Zenit moeten onderling uitmaken wie het tweede ticket voor de achtste finale verovert. Milan staat tweede met vijf punten, maar voelt de hete adem van Anderlecht (vier) en Zenit (drie) in de nek. Woensdag speelt Anderlecht thuis tegen Milan, Zenit ontvangt Malaga. Alleen als Milan wint en Zenit verliest is de poule beslist, in ieder ander scenario moet de laatste speeldag uitsluitsel brengen.

Groep D

Groep E

Eén van de meest spannende poules van deze CL is Groep E. Titelhouder Chelsea, Shaktar Donetsk en Juventus geven elkaar geen duimbreed toe en staan na vier duels binnen één punt van elkaar. Juventus lijkt de minste papieren te hebben om door te gaan, want die ploeg speelt niet meer tegen zwakke broeder Nordsjaelland. Om de kansen op de volgende ronde gaaf te houden moet Juventus dinsdag dus thuis winnen van Chelsea. Lukt dat niet, dan lijkt het doek te vallen voor de kampioen van Italië. Shaktar kan vanavond uit bij FC Nordsjaelland een grote stap richting de achtste finale zetten. Winnen Chelsea en Shaktar, dan is de poule beslist.

Groep F

Groep G

FC Barcelona verloor twee weken geleden verrassend van Celtic, maar over de Catalaanse club hoeft niemand zich zorgen te maken. Als het vanavond wint bij Spartak Moskou, zit het alsnog bij de laatste zestien. Ook een puntje kan genoeg zijn, maar alleen als Benfica thuis niet wint van Celtic. Voor de Schotten is de zaak eenvoudig: ieder punt dat behaald wordt in Portugal, is goud waard. Bij winst is een plek in de volgende ronde veiliggesteld, bij een gelijkspel kan er ook weinig meer gebeuren. Benfica moet winnen om de boel in eigen hand te houden.

Groep H

Door: Roland Mather

Twitter: @rolandmather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen