KNVB: "Bazoer mag ook niet in Oranje spelen"

4 december 2012, 07:00   Bijgewerkt: 4 december 2012, 11:22

Riechedly Bazoer zal dit seizoen niet meer in actie komen voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje. De 16-jarige verdediger maakte in november zijn overstap van PSV naar Ajax bekend en mag als gevolg daarvan voor zijn nieuwe club geen officiële wedstrijden spelen. Maandag heeft de KNVB laten weten dat de jeugdinternational ook niet zal uitkomen voor de nationale jeugdelftallen.

"Dit is funest voor de ontwikkeling van een van de grootste verdedigende talenten", aldus Mohammed Allach, technisch manager van de KNVB tegen Voetbal International. "Wij beoordelen de talenten op basis van de prestaties in de wedstrijden. Nu Bazoer geen wedstrijden speelt, kunnen we hem niet beoordelen. Per definitie kan hij dan ook niet in aanmerking komen voor Oranje."

Volgens de KNVB dient zijn management daarvoor als schuldige te worden aangewezen. "Zijn zogenaamde management heeft alle reden om zich goed achter de oren te krabben. Ten eerste is het verschrikkelijk voor de jongen zelf, omdat hij door het feit dat hij geen wedstrijden speelt, stil komt te staan in zijn ontwikkeling. Ten tweede is verschrikkelijk voor ons vertegenwoordigende jeugdteam, dat de gevolgen ondervindt van deze overgang. En ten derde is het ontzettend slecht dat we als Nederlands voetbal dit soort signalen afgeven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen