Ajax ook in beker maatje te groot voor Groningen

Ger
20 december 2012, 21:54   Bijgewerkt: 20 december 2012, 22:30

Ajax heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van het nationale bekertoernooi. Op bezoek bij FC Groningen zegevierde de Amsterdamse club donderdagavond met 0-3. De eindscore stond na een uur op het bord.

Zijn collega Robert Maaskant beaamde tijdens zijn voorbeschouwing dat de thuisploeg 'voor elke meter grond ging vechten'. De oefenmeester van FC Groningen haalde daarbij het duel tussen Celtic en FC Barcelona in de groepsfase van de Champions League aan. De Schotten zorgden vorige maand voor een verrassing van formaat door het Catalaanse sterrenteam op een zeldzame nederlaag (2-1) te trakteren.

In het eerste kwartier na rust stelde Ajax alsnog orde op zaken door de score naar 0-3 te tillen. Vooral de tweede treffer was een plaatje: vanaf de rand van het strafschopgebied had Christian Eriksen succes met een prachtige volley. Fischer gooide het duel daarna volledig op slot door de bal op aangeven van Boerrigter diagonaal langs Luciano te schieten. Dat de jonge Deen dit volledig zonder bewaking mocht doen, leek een bewijs dat de thuisploeg het geloof in een wonder al had verloren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen