Saaie Noord-Afrikaanse derby in slotfase beslist

22 januari 2013, 20:59

Tunesië heeft dinsdag de noordelijke burenruzie met Algerije in groep D van de Afrika Cup als winnaar afgesloten. Youssef M'Sakni zorgde in blessuretijd voor het enige doelpunt in de oersaaie wedstrijd: 1-0.

Tunesië en Algerije stelden zich in het Zuid-Afrikaanse Rustenburg nogal afwachtend op, waardoor er weinig te genieten viel. Naarmate het eerste bedrijf vorderde, kregen de Algerijnen de overhand en waren ze na een half uur via Islam Slimani dichtbij de 1-0. De aanvaller kopte op de lat.

De tweede helft was evenmin spectaculair. Een winnaar kwam er toch. Met een afstandsschot kroonde M'Sakni zich in de eerste minuut van de extra tijd tot matchwinner. Eerder op de dag versloeg Ivoorkust Togo met 2-1. Daardoor gaan Tunesië en de Ivorianen na één speeldag aan kop in poule D.