Cruijff hekelt Cakir: "Alleen zijn moeder kent hem"

11 maart 2013, 08:15   Bijgewerkt: 11 maart 2013, 09:26

Johan Cruijff blijkt weinig verstand te hebben van de internationale arbitrage. In zijn column in De Telegraaf vraagt de voormalig nummer veertien zich deze week hardop af wie Cüneyt Cakir was, de man die woensdag de wedstrijd tussen Manchester United en Real Madrid floot. Hij kende de Turkse topscheidsrechter niet, geeft hij toe.

"De enige die de man kende was zijn moeder", stelt Cruijff over de Turk, die Nani met rood van het veld stuurde. "Bij mij rijst dan meteen de vraag wie het in zijn hoofd haalt om uitgerekend zo iemand uit te zoeken voor de meest beladen van de vier CL-duels. Helemaal als je de situatie bekijkt waarin beide clubs zich bevinden. Je weet dat Real niks cadeau geeft. Ze gaan daarin heel ver, dus moet je dat als scheidsrechter extreem goed aan kunnen voelen. Dat gold niet bepaald voor onze Turkse vriend."

Cakir heeft al diverse topduels gefloten, onder meer de halve finale tussen Spanje en Portugal op het afgelopen EK. Bij de EKfinale, Spanje-Italië, was hij vierde official.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen