Van de Looi volgt Maaskant op bij FC Groningen

4 april 2013, 16:06   Bijgewerkt: 4 april 2013, 16:11

Erwin van de Looi is vanaf komende zomer hoofdtrainer van FC Groningen. De 41-jarige oud-verdediger heeft een contract voor twee seizoenen getekend. Hij volgt Robert Maaskant op, die aan het eind van dit seizoen vertrekt uit Euroborg.

Van de Looi krijgt Dick Lukkien als assistent aan zijn zijde. Beide coaches maken dit seizoen al deel uit van de technische staf. Dat is een groot voordeel, stelt manager technische zaken Henk Veldmate op de website van FC Groningen. "Ze kennen de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden, ze kennen de ambities van de club en de verwachtingen van onze supporters. Op onze beurt kennen wij hun kwaliteiten. Ze hebben beiden een uitstekende kijk op voetbal en een heldere voetbalvisie."

Veldmate denkt met Van de Looi en Lukkien een goed koppel te hebben gevonden. "Erwin van de Looi is een trainer die heel gestructureerd kan denken en werken aan noodzakelijke verbeteringen binnen een team. Dick Lukkien is een trainer die goed een organisatie kan neerzetten op het veld en daarnaast heel goed kan omgaan met individuele spelers. In onze ogen is het een prima twee-eenheid, die volledig op elkaar is ingespeeld en elkaar uitstekend aanvoelt en aanvult", aldus de directeur.

Van de Looi is trots op het feit dat hij coach van FC Groningen wordt. "Ik ben bij deze club begonnen als jeugdtrainer, om dan door te groeien tot hoofdcoach is heel speciaal. Ik weet dat ons een grote uitdaging en pittige klus wacht de komende jaren. Dit heeft te maken met de beperkte middelen en de switch naar meer eigen jeugd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen