Cillessen: "Alleen wedstrijd met PSV telt nu"

13 april 2013, 14:15

Ajax-doelman Jasper Cillessen staat zondag onder de lat wanneer de Amsterdammers het in Eindhoven opnemen tegen PSV. Door de rode kaart van eerste keus Kenneth Vermeer in het duel met Heracles Almelo een week geleden (4-0 winst) krijgt de voormalig NEC-keeper de kans zich te laten zien in een echte topwedstrijd. Hij heeft lange tijd naar dit moment uitgekeken. "Je wil druk voelen, in grote stadions spelen", aldus Cillessen tegen Voetbal International.

Door de aanwezigheid van Vermeer, die het dit seizoen schopte tot Oranje-international, moet Cillessen genoegen nemen met een plek op de bank. Dat is vervelend, al weigert hij bij de pakken neer te gaan zitten. "Moet ik dan gefrustreerd gaan rondlopen? Nee, daar heeft niemand wat aan. Ikzelf al helemaal niet."

Toch heeft Cillessen geen spijt van zijn overstap naar Ajax. "Hard werken, beter worden. Genieten van het spelletje. Elke dag als ik hier ben, geniet ik. En ik merk dat ik beter word. Logisch ook, als je anderhalf jaar op topniveau traint. Alleen wil je het ook laten zien in de duels waarom het gaat. Niet bij het tweede elftal. Dat niveau is best hoog, maar minder."

Vermeer wekte met zijn goede prestaties dit seizoen de interesse van verschillende buitenlandse clubs. Mocht een transfer van zijn concurrent uitblijven, dan weet Cillessen nog niet wat dat voor zijn toekomst betekent. "Ik durf het je niet te zeggen. Ik ben er ook niet mee bezig. Alleen zondag telt nu. Hopelijk pakken we daarna de titel. Komende zomer ga ik lekker op vakantie en dan meld ik me weer fris en fruitig op de club en bekijk ik de mogelijkheden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen