Langeler per 1 juli hoofd jeugdopleiding bij PSV

16 april 2013, 18:52

PSV heeft dinsdag officieel bekendgemaakt dat het in Art Langeler een nieuwe hoofd opleidingen heeft gevonden. De huidige trainer van PEC Zwolle tekende bij de Eindhovenaren een contract voor vier seizoenen. Op 1 juli begint Langeler aan zijn nieuwe klus op De Hergang.

"Deze keuze past bij mijn persoonlijke ambitie om met zo professioneel mogelijke mensen samen te werken. Dat kan bij een topclub als PSV", zo laat hij weten. "Mijn grote drive zit hem in het opleiden van spelers voor het eerste elftal. De PSV-jeugdopleiding moet gedragen worden door de regio en zelfs door heel Nederland." Langeler zegt heel bewust voor PSV en voor een langere termijn gekozen te hebben. "Dit is geen functie die je voor slechts een jaar moet doen. PSV wil graag continuïteit en ik ook."

Technisch manager Marcel Brands is tevreden met de aanstelling van Langeler. "Hij heeft zowel in het jeugd- als betaald voetbal zijn sporen verdiend. Uiteraard hebben we ook gekeken naar kandidaten met een verleden bij PSV, maar Art is voor de club de beste keuze."

De 42-jarige Langeler is in Eindhoven de opvolger van Jelle Goes, die op zijn beurt in september de overstap maakte naar het Russische Anzhi Makhachkala. Met zijn huidige club PEC Zwolle promoveerde hij afgelopen seizoen naar de Eredivisie. PEC staat op dit moment op een knappe veertiende plek en lijkt zich geen zorgen meer te hoeven maken voor degradatie. De voorsprong op nummer zestien Roda JC bedraagt met nog vier duels te spelen zes punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen