De voorbereiding: wie zijn al klaar voor het seizoen?

20 juli 2013, 23:31

Nog een kleine twee weken, dan rolt de bal weer in de Eredivisie. In deze laatste fase van de voorbereiding is het voor veel clubs nog zoeken naar de juiste formatie en het beste team. Een aantal eredivisionisten lijkt echter al klaar voor de start van het seizoen. FCUpdate.nl pikt er drie teams uit die, op basis van de resultaten in oefenwedstrijden deze zomer, hoop mogen koesteren op een goed seizoen.

Wie de uitslagen van de oefenduels van clubs uit de Eredivisie de afgelopen weken een beetje gevolgd heeft, zal ongetwijfeld met verbazing naar Go Ahead Eagles hebben gekeken. De ploeg uit Deventer promoveerde vorig seizoen verrassend naar het hoogste niveau en is gezien de beperkte financiële mogelijkheden op papier een belangrijke kandidaat om direct te degraderen, maar voorlopig loopt het als een trein.

PEC Zwolle won, evenals Go Ahead, tot nu toe al zijn zeven oefenwedstrijden. Drie van deze zeven zeges werden geboekt tegen amateurs, de andere vier tegen clubs uit het betaald voetbal. FC Emmen werd met 1-3 verslagen, Telstar met 2-0, NEC met 0-1 en het Duitse Werder Bremen met 3-2. Sportief gezien zit het dus wel goed, maar er is ook een keerzijde. Sommige spelers, en Youness Mokhtar in het bijzonder, spelen zo goed dat interesse van andere clubs niet kan uitblijven. Als de transfermarkt nu sluit, kan PEC Zwolle de verrassing van het seizoen worden.

De resultaten deze zomer bieden De Jong en de rest van de Ajax-selectie ook hoop op wederom een goed seizoen. De beoogde nieuwe basisploeg won zaterdag, mede dankzij een doelpunt en een assist van aanwinst Bojan Krkic, van Werder Bremen (3-2). Diezelfde dag won de B-ploeg, met daarin vrijwel louter spelers die niet zouden misstaan in het A-elftal, met 1-0 van het Spaanse Osasuna. Eerder wonnen de Amsterdammers al met ruime cijfers van Dynamo Dresden, RKC en De Graafschap. Het seizoen moet nog beginnen, maar Ajax is nu al de te kloppen ploeg.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen