De Boer ziet dat Ajax de lijn doortrekt

Jw
26 juli 2013, 17:24   Bijgewerkt: 26 juli 2013, 17:35

Frank de Boer moest in de afgelopen jaren telkens opnieuw beginnen bij Ajax. Dat gevoel heeft de succescoach dit jaar echter totaal niet. Volgens de 43-jarige trainer is zijn kampioensploeg al vroeg in vorm.

"Ik heb het idee dat we al dicht bij het hoge niveau van vorig seizoen zitten. We zitten op zo’n tachtig á negentig procent daarvan", citeert de website van Ajax De Boer op de persconferentie voorafgaand aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Ajax oogde in die wedstrijden als een geoliede machine. Dat is ook niet zo vreemd, want De Boer heeft nog altijd de begeerde sleutelspelers Siem de Jong, Christian Eriksen en Toby Alderweireld tot zijn beschikking. De oefenmeester hoopt dat het drietal blijft, maar beseft dat een speler van de ene op de andere dag verkocht kan zijn. "Die angst houd je zo lang de transferperiode duurt."

"Daarnaast is onze achterhoede compleet anders", vervolgt hij. "We zijn dus benieuwd waar we momenteel staan. Ik denk dat we in potentie een team hebben dat in ieder geval beter voor de dag gaat komen dan het AZ van verleden jaar. Als het meezit, kunnen we meedoen om de vierde of vijfde plaats.”

Verbeek beschouwt de Johan Cruijff Schaal als een 'echte prijs', maar vindt dat Ajax favoriet is voor de winst. “Volgens mij is Ajax de favoriet voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal. Zij zijn landskampioen geworden en zagen geen belangrijke spelers vertrekken. Er zijn zelfs nieuwe spelers bijgekomen. Daardoor heeft Frank de Boer al langere periode aan de automatismen kunnen werken.”

Ajax-captain Siem de Jong, die ook was aangeschoven, was het eens met de coach van AZ. "Als je kampioen bent geworden en al je spelers hebt behouden, ben je favoriet. Simpel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen