Seizoen van start met 'vervloekte' Cruijff Schaal

27 juli 2013, 12:15

Twee maanden nadat FC Utrecht en FC Twente de laatste officiële wedstrijd van het eredivisieseizoen 2012/2013 speelden, begint de nieuwe voetbaljaargang. In de ArenA strijden landskampioen Ajax en bekerwinnaar AZ om de Johan Cruijff Schaal, de eerste prijs van het seizoen. Maar ook een prijs waar een vloek op lijkt te liggen.

De Johan Cruijff Schaal is een prijs, dus wil je die als speler winnen. Altijd leuk, een medaille in je prijzenkast. Staat bovendien leuk op je cv, als je ooit nog eens op zoek moet naar een nieuwe club. En het seizoen beginnen met een trofee in je handen geeft, hoe je het ook wendt of keert, vertrouwen voor de eerste weken van het seizoen. Het is een teken dat je er goed voor staat en dat het een mooi seizoen kan worden.

Voor de laatste keer dat een club in één seizoen de JC Schaal én de landstitel won, moeten we terug naar het seizoen 2000/2001. Op 13 augustus 2000 was kampioen PSV met 2-0 te sterk voor bekerwinnaar Roda JC en een maand of acht later kon PSV, dat onder leiding stond van Eric Gerets, ook de volgende landstitel bejubelen. In de Cruijff Schaal van 2000 scoorden Adil Ramzi en Ernest Faber, nu assistent-coach van PSV. Andere namen uit dat team: Ronald Waterreus, André Ooijer, Kevin Hofland, Yuri Nikiforov, Jan Heintze, Mark van Bommel, Johann Vogel en Mateja Kezman.

Kew Jaliens, die momenteel meetraint bij AZ en in 2009 de Alkmaarse club voor de eerste en tot dusver enige keer de JC Schaal bezorgde, sluit zich daar bij aan. “Zo veel kansen om een prijs bij te schrijven op je cv krijg je niet en hetzelfde geldt voor de club AZ. Het is ook een stukje prestige, zeker tegen Ajax. Iedereen is gretig, het zou hartstikke mooi zijn als we deze prijs kunnen pakken”, zei hij tegen FCUpdate.nl.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en AZ begint om 20.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen